Zdravku Mamiću zabranjen ulaz na suđenje u Osijeku
FOTO: EPA

Sudijski policajci mu zabranili ulazak

Zdravku Mamiću zabranjen ulaz na suđenje u Osijeku

S. Mlaćo

Zdravko Mamić danas se pojavio na suđenju u Osijeku, ali nije mogao ući u zgradu Županijskog suda.

Naime, Mamić je trebao prisustvovati nastavku suđenja njemu, Zoranu Mamiću, Damiru Vrbanoviću i Milanu Perneru, ali mu sudski policajci to nisu dozvoll zbog učestalog narušavanja reda u sudnici.

Mamić je mirno izašao i dao izjavu medijima.

"Naravno da je to još jedno od kršenja mojih temeljnih ljudskih prava i prava na obranu. Molim vas da pročitate zapisnik od 4. srpnja, kada sam udaljen s rasprave i zapisnik s posljednje rasprave, pa ćete vidjeti da nigdje ne piše da je meni zabranjenu prisustvovati raspravi. Da to piše, ja danas ne bih došao. I odvjetnici i ja mišljenja smo da sam po onome što piše u zapisniku trebao biti u sudnici. Vidite kako se ispituju svjedoci, kako se lovi za svaki zarez, manipulira sa svjedocima zašto je izmijenio ili nadopunio neki iskaz", kazao je Mamić hrvatskim kolegama, te istakao da je najvažnije da se o dokaznom postupku dokaže da se radi o izmišljenom procesu.

Sudija Krušlin je istakao kako se Zdravko Mamić isključuje s rasprave, a danas je u ovom slučaju predviđeno svjedočenje Darka Cvitkovića, glavnog tajnika ZNS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije