Kapiten Slobode uoči Beitara

Zeba: Izraelci su kvalitetni, ali sigurno nisu bauk

D. Kurbegović

Fudbaleri Slobode nakon dugo godina ponovo su izborili izlazak u jedno takmičenje u Evropi. Protivnik crveno-crnima u prvom pretkolu Evropske lige je Beitar iz Izraela i svakako težak protivnik za ekipu Husrefa Musemića.

Igra kluba iz Tuzle dosta će zavisiti od raspoloženja najboljeg igrača Premijer lige za prošlu godinu, sjajnom veznjaku Zajki Zebi, koji je za SportSport.ba govorio o utakmici u četvrtak, šansama za prolaz, narednoj sezoni Premijer lige i planovima Slobode.

"Pregledali smo neke utakmice, upoznali smo se s protivnikom i sigurno je da su kvalitetna ekipa. Teško je i nas procijeniti trenutno kakvi smo, jer je ovo prva zvanična utakmica, a malo smo i izmijenili ekipu. Ja mislim da se možemo nadati nekom pozitivnim rezultatu, iako su oni dobra ekipa, ali nisu ni bauk. Mi moramo gledati sebe i probati napraviti pozitivan rezultat pred revanš u Izraelu" nada se Zeba.

Utakmica će se igrati u Zenici, zbog toga što Tušanj ne ispunjava infrastrukturalne uvjete za igranje u Evropi.

"U Zenici je najbolji travnjak u državi, to nama odgovara jer mi preferiramo posjed lopte i pas igru.Nadam se da će nas publika podržati, što iz Tuzle, tako i iz Zenice. Mislim da će nam biti puno lakše, ako budemo imali podršku s tribina, mi ćemo dati svoj maksimum kako bi obradovali naše vjerne navijače" ističe veznjak Slobode.

Naredna sezona donosi i Ligu 12, te mnogo kvalitetniji nogomet

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Biće kvalitetan nogomet, svi se pojačavaju, očekuje nas neizvjesna sezona. Ja stvarno volim što će biti veći kvalitet, kako za vrh, tako i za ispadanje. Ja se nadam da Sloboda može da se umiješa u borbu za sami vrh, bar da izborimo Evropu to je minimum. Borit ćemo se kao i prošle sezone i nadam se da ćemo imati uspjeha" kazao je Zajko Zeba.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi