Žele ga otpustiti, ali će ih to skupo koštati

U Galati zabrinuti zbog Prandellija

Žele ga otpustiti, ali će ih to skupo koštati

E. Škorić

Ekonomski gledano, uprava Galatasarayja ne bi trebala otpustiti Cesarea Prandellija.

Bivšem italijanskom selektoru u Istanbulu ne ide sve kako treba, a njegov tim ima jako male šanse da se plasira u osminu finala Lige prvaka, dok navijači teško se mire s porazima od Istanbula (4:0) i Trabzonspora (3:0) u zadnja dva kola.

Prandelli svojim rezultatima ne zaslužuje da ostane trener turskog velikana, no ono što ga drži u klubu je - dobar ugovor.

Naime, ukoliko ga vodstvo Galate otpusti prije isteka ugovora, onda će mu morati platiit oko tri miliona eura odštete.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

"Navijači imaju pravo kada kritikuju Prandellija. Više ne možemo da tolerišemo ovu situaciju. Žao mi je, no pogledate li ugovor Prandellija, bit ćete zaprepašteni. Odšteta je prevelika", kazao je direktor Galate Abdurrahim Albayra, dodavši:

"Mancini je jedan od najiskrenijih ljudi koje sam ikad aupoznao. Nije zahtijevao novac kada smo se razišli".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti