Želi igrati za jedan tim: Depay moli Boga da mu ispuni želju

Hoće li mu Bog uslišati molitve?

Želi igrati za jedan tim: Depay moli Boga da mu ispuni želju

Vezni fudbaler iz Holandije Memphis Depay počeo je polako da oživljava svoju karijeru u francuskom Lyonu. 

Depay (23) je na ljeto 2015. godine za 34 miliona eura dres PSV-a zamijenio dresom Manchester Uniteda, ali za godinu i pol na Old Traffordu nije uspio da se nametne ni Louisu van Gaalu, ni Joseu Mourinhu, pa je prešao u Lyon za 16 miliona eura. 

On je ovu sezonu u Ligue 1 otvorio veoma dobro jer je na osam odigranih mečeva u francuskom prvenstvu uspio da postigne dva pogotka te je tri puta asistirao, a njegovom klubu ide jako dobro jer se trenutno nalaze na 3. mjestu sa 16 osvojenih bodova. 

Depay je u razgovoru za holandske medije priznao da mu je životni san da jednog dana zaigra za Real Madrid. Iz ove perspektive njegova očekivanja su svakako velika, ali on je poručio da će moliti Boga da mu ispuni želju. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Mislim da ću jednog dana igrati za Real Madrid. To je moj cilj. To sam Bog zna, a on će mi pomoći", rekao je Depay. 

Naravno, ovo nije prva izjava ovakve vrste u svijetu fudbala. Podsjetimo da je ranije i napadač Borussije Dortmund Pierre-Emerick Aubameyang izjavio da želi nositi dres Real Madrida, a osim Reala jako je popularna i Barcelona kada govorimo o sličnim izjavama. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi