Želite školarca iz La Masije? Plaćate 75 miliona eura!
Foto: EPA

Novi ugovor za Alenu

Želite školarca iz La Masije? Plaćate 75 miliona eura!

M. Šljivak

Ekipa Barcelone ovog ljeta je ostala bez trojice mladih fudbalera.

La Masiju su napustili Jordi Mboula (Monaco), Eric Garcia (Manchester City) i Mateu Morey (Bayern), a rukovodstvo tima s Nou Campa je odlučilo da poduzme korake koji bi spriječili još neke fudbalera da učine isto.

Jedan od najtalentovanijih mladih fudbalera u Barceloni, 19-godišnji Carles Alena, dobio je danas novi ugovor, koji će ga na Nou Campu zadržati još tri godine.

Ovaj sjajni fudbaler bio je velika želja Tottenhama, koji je činio sve da ga dovede u svoje redove, ali će sada za to londonski tim morati da plati 75 miliona eura, kolika je klauzula u novom ugovoru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Alena je već dobijao šansu za nastup u prvom timu Barce. Debitovao je u Kupu kralje protiv Herculesa, kada je postigao i gol, a nastupio je i u tri utakmice La Lige.

Prethodna klauzula u njegovom ugovoru iznosila je tri miliona eura, ali Katalonci ovog puta nisu dozvolili da im talentovani fudbaler tako lako ode iz kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi