"Željeli smo isprovocirati Ibrahimovića i uspjeli smo"

Trener Fenera nakon meča s Unitedom

"Željeli smo isprovocirati Ibrahimovića i uspjeli smo"

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda sredinom sedmice poraženi su na gostovanju protiv Fenerbahčea u okviru grupne faze Evropske lige.

U centru pažnje utakmice u Istanbulu bio je Zlatan Ibrahimović koji je tokom cijelog meča bio na meti provokacija domaćih igrača. Ove provokacije uspjele su igračima Fenera jer je u finišu prvog dijela Ibrahimović imao okršaj sa Kjaerom, a fizički sukob spriječio je sudija.

Ipak, trener domaće ekipe Dick Advocaat izjavio je da je provociranje Ibrahimovića bio njegov plan, te da je sretan što su uspjeli u tome.

"Morali smo ga malo provocirati. Moj plan prije utakmice bio je da ga isprovociramo kako ne bi mislio samo na utakmicu i to smo uspjeli. Vjerovatno smo zbog toga i savladali Crvene đavole", rekao je trener Fenera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi