Pobjeda Željezničara, dva gola Bajića

Željezničar lagano do trijumfa na Malti

M. Šljivak

Fudbaleri Željezničara pobjedom su otvorili novu evropsku sezonu. Plavi su lagano s 2:0 savladali kao gosti ekipu Balzana s Malte s 2:0.

Već nakon 15-ak minuta igre bilo je jasno da domaći fudbaleri nemaju šta tražiti protiv višestrukog prvaka Bosne i Hercegovine.

Željo je do vodstva na Malti stigao već nakon tri minuta igre. Beganović je oboren u kaznenom prostoru, odgovornost je preuzeo Riad Bajić, te je pogodio za vodstvo Plavih od 1:0.

Domaći su žestoko igrali u ovom meču. Gruba igra u prvom dijelu nije spriječila Plave da u 13. minuti stignu do novog gola, a ponovo je strijelac Bajić za sigurnih 2:0.

I nakon drugog pogotka tim Milomira Odovića je dominriao. Nisu dopustili Balzanu nijednu pravu šansu, a do kraja prvog poluvremena odličnu šansu je imao i Đelmić, ali Cassar sjajno brani njegov udarac.

Nastavak donosi mirnu igru Plavih. Lagano je tim s Grbavice održavao prednost, dok s druge strane domaći tim nije imao apsolutno nikakve šanse pred golom danas nezaposlenog Marijana Antolovića.

Do kraja utakmice bh. viceprvak je lagano sačuvao prednos od 2:0, te su nakraju stigli do sasvim zaslužene pobjede, te se nalaze na korak od plasmana u drugo pretkolo Evropske lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, 1. pretkolo:

Balzan - Željezničar 0:2 (Bajić 3'p, 13')

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije