Željezničar uspješniji od Maribora, Rijeke, Zvezde...

Osvjetlali obraz bh. fudbala

Željezničar uspješniji od Maribora, Rijeke, Zvezde...

Nakon eliminacije Sarajeva, Zrinjskog i Olimpica, Željezničar je jedini preostali predstavnik Bosne i Hercegovine u Evropi. Plavi sa Grbavice su se plasirali u 3. pretkolo Evropske lige, nakon što su preskočili Balzan i Ferencvaroš.

Dosadašnji dio evropske sezone bio je koban za nekoliko balkanskih klubova, čije ime nešto znači u fudbalskoj Evropi. Od Evropske lige i Lige prvaka su se već oprostili klubovi poput Maribora, Rijeke i Crvene zvezde.

Slovenački prvak je u dvomeču poražen od kazahstanske Astane, dok je Rijeka izgubila bitku protiv škotskog Aberdeena. Kazahstanci su bili kobni i za Crvenu zvezdu, koju je Kairat Almaty izbacio već u prvom pretkolu Evropske lige. Od Evrope su se oprostili i Lokomotiva, Čukarički, Vardar, Rudar Pljevlja, Koper, Domžale, Budućnost, Mladost... 

Što se tiče svijetlih primjera, Hrvatska je ostala na dva predstavnika u Evropi (Dinamo u Ligi prvaka, Hajduk u Evropskoj ligi), baš kao i Srbija (Partizan u Ligi prvaka, Vojvodina u Evropskoj ligi). Makedoniju ima jedan klub u Evropi i to Rabotnički, koji će igrati 3. pretkolo Evropske lige. Slovenački klubovi su doživjeli potpuni krah, te su u relativno ranoj fazi ostali bez ijednog predstavnika, baš kao i Crnogorci.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.