Želji u Belgiji sudi čovjek koji je donio sreću Sarajevu

Arnold Hunter dijeli pravdu u Liegeu

Želji u Belgiji sudi čovjek koji je donio sreću Sarajevu

Prvi meč trećeg pretkola Evropske lige između Standarda i Željezničara vodit će sudijska četvorka iz Sjeverne Irske.

Glavni sudac utakmice će biti Arnold Hunter, a pomagat će mu Richard Storey, Gareth Eakin i Andrew Davey. UEFA-in delegat na utakmici u Liegeu bit će Rainer Koch iz Njemačke, a kontrolor suđenja Vasyl Melnychuk iz Ukrajine.

Interesantno, Arnold Hunter je i prošle sezone bio delegiran za jednu evropsku utakmicu bh. kluba. Ovaj 36-godišnjak je u Atini dijelio pravdu na susretu Atromitosa i Sarajeva, kada je bordo klub došao do pobjede 3:1 i plasmana dalje. 

Sudbina je htjela da Hunter i godinu dana kasnije dobije posao na gostujućoj utakmici jednog sarajevskog kluba u 3. pretkolu Evropske lige, a je li suđeno da bude sretan i Željezničaru, ostaje da se vidi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodajmo na kraju da će delegacija FK Željezničar u Belgiju otputovati sutra (srijeda), a let sa sarajevskog aerodroma je zakazan za 14 sati i 20 minuta. Utakmica Standard - Željezničar igra se u četvrtak s početkom u 20:30 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.