Željin krvnik po drugi put šampion Mađarske

Videoton na plus 13

Željin krvnik po drugi put šampion Mađarske

Ekipa Videotona iz Szekesfehervara osvojila je šampionsku titulu u Mađarskoj. 

Četiri kola prije kraja prvenstva fudbaleri Videotona su i matematički osigurali šampionsku titulu nakon što je prvi pratilac Ferencvaros remizirao na gostovanju kod Pescija, a Videoton tako ostvario prednost od nedostižnih 13 bodova.

Klub koji je osnovan 1941. tako je stigao do svoje tek druge šampionske titule. Prvu je finalista Kupa UEFA iz 1985. godine osvojio prije četiri godine. 

Upravo je prije desetak dana obilježeno tačno 30 godina otkako je ovaj mađarski tim u dramatičnoj završnici revanš susreta polufinala Kupa UEFA eliminisao sarajevski Željezničar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.