Željin promašaj našao novi klub

Hervas potpisao za trećeligaša

Željin promašaj našao novi klub

M. Šljivak

Španski fudbaler Javi Hervas (28) našao je novi klub.

Čovjek koji je u ljeto 2016. godine pojačao Željezničar, a ubrzo zatim i pobjegao glavom bez obzira, skrasio se u španskom trećeligašu Meridi.

On je prošlu sezonu proveo u ekipi Mirandesa. Kako mu ugovor nije produžen na kraju sezone, postao je slobodan igrač i sve do sada je čekao na novi angažman.

Ponudila mu ga je ekipa Meride, učesnikom španske treće divizije, sa kojom je Hervas potpisao ugovor do kraja sezone.

Ovo će 28-godišnjem veznjaku biti osmi klub u karijeru. Od njega su se očekivale velike stvari kada je 2012. godine otišao u Sevillu za 1,2 miliona eura, ali se u timu iz Andaluzije nakad nije nametnuo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Potom je igrao za nekoliko niželigaša, da bi u ljeto 2016. godine bio najavljen kao veliko pojačanje na Grbavici.

Međutim, u dresu Plavih nije odigrao nijedan zvanični meč. Zatražio je raskid ugovora nakon mjesec dana i vratio se u Španiju, gdje će i ove sezone nastupati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi