Željini juniori protiv Salzburga

Liga prvaka za juniore

Željini juniori protiv Salzburga

E. Škorić

Juniori Željezničara igrat će proti Salzburga u okviru Lige prvaka za juniore.

Juniorska Liga prvaka igra se po istom sistemu kao i seniorska. Dakle, 32 tima bit će žrijebana u osam grupa. 

Po novim pravilima je UEFA omogućila juniorskim prvacima država da učestvuju u Ligi prvaka, a format takmičenja naziva se "Put nacionalnih šampiona".

Juniorski šampioni država, gdje je i Željezničari, neće igrati grupnu fazu, već kup sistem. Nakon što u tom dijelu ostane osam ekipa, onda će oni igrati protiv drugoplasiranih ekipa iz osam grupa, a pobjednici prolaze među 16 najboljih.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Željo igra protiv Salzburga, a prva utakmica je u Austriji 29. ili 30. septembra, dok je revanš 20. ili 21. oktobra. Ukoliko prođe Salzburg, Željo će igrati protiv Aktobea ili Bešiktaša.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.