Želju čeka paklena atmosfera u Liegeu

Na stadionu Maurice Dufrasne

Želju čeka paklena atmosfera u Liegeu

Željezničar će u četvrtak gostovati Standardu iz Liegea u 3. pretkolu Evropske lige.

Stadion na kojem nastupa slavni belgijski klub novi naziv Maurice Dufrasne, a ime je dobio po petom po redu predsjedniku Standarda. Njegov kapacitet iznosi 30.023 sjedećih mjesta, a izgrađen je 1909. godine upravo za vrijeme Dufrasneovog mandata.

Ono što krasi ovaj lijepi stadion jesu strme tribine koje se nalaze veoma blizu terena, što doprinisi odličnoj atmosferi koju prave vatreni navijači Standarda.

Mnogi fudbaleri Jupiler lige ističu da nigdje u Belgiji ne vlada tako vatrena atmosfera kao u Liegeu, i niko ne krije da je tamo zaista teško igrati.

Ovaj stadion je ugostio i tri utakmice Evropskog prvenstva, koje je 2000. godine odigrano u Belgiji i Holandiji. Osim toga, nekoliko puta je bio dom reprezentacije Crvenih đavola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Iako je izgrađen prije više od jednog vijeka, Standardov stadion ispunjava sve UEFA-ine uvjete i izgleda zaista impresivno. Posljednje korekcije na njemu vršene su 2012. godine.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.