Zeman: Džeko da je pametnije igrao sad bi bio kao Ronaldo

Pred rimski derbi

Zeman: Džeko da je pametnije igrao sad bi bio kao Ronaldo

Proslavljeni češki trener Zdenek Zeman iznio je svoje mišljenje o predstojećem derbiju između Lazija i Rome.

Zeman je tokom gotovo cijele trenerske karijere radio u Italiji. Imao je priliku voditi Parmu, Lecce, Bresciju, Cagliari, ali i Lazio i Romu koji će za vikend odigrati veliki rimski derbi u okviru 15. kola italijanske Serije A. 

"Ja ne vidim da je neko favorit u ovom duelu, ali mislim da je Romin tim nešto kvalitetniji", kazao je Zeman koji se potom osvrnuo na našeg Edina Džeku i njegove brilijantne partije u ovoj sezoni. 

"Džeko radi jako dobro u odnosu na prošlu sezonu, iako se i dalje treba poboljšati u određenim situacijama. On je kvalitetan igrač. Da je pametnije igrao, mogao je sad biti kao Ronaldo", našalio se iskusni Zeman. 

Imao je Zeman šta reći i na Tottijev račun.

"Ja bih Tottija uvijek želio vidjeti na terenu, ali shvatam da on više nije na visokom nivou. Ipak, ako se osjeća fizički dobro, u redu je da i dalje igra", podvukao je Zeman. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, derbi između Lazija i Rome se igra u nedjelju s početkom u 15:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi