Zenit nudi 70 miliona eura za Romin dvojac
Foto: EPA

Osim Manolasa i Paredes želja Zenita

Zenit nudi 70 miliona eura za Romin dvojac

Već neko vrijeme se špekuliše da je transfer fudbalera Rome Kostasa Manolasa u ruski Zenit veoma blizu realizacije, međutim Rusi, navodno, žele još jednog Rominog fudbalera, Leonarda Paredesa.

Glasine govore da su Manolas i Paredes velike želje trenera Zenita, Roberta Mancinija, a ruska ekipa se sprema Romi za ova dva fudbalera uputiti ponudu vrijednu 70 miliona eura.

Navodno su pregovori, kada je u pitanju Manolas, između Rome i Zenita u odmakloj fazi, te je Zenit pristao Romi za usluge grčkog reprezentativca platiti naknadu od 40-ak miliona eura. A sada Sky Sports saopštava da je rimski klub dao "zeleno svjetlo" i za transfer Paredesa.

Ovaj argentinski veznjak se povezivao sa mogućim prelaskom u Juventus, Borussiju Dortmund i Liverpool, međutim sada su se pojavile informacije da bi njegovi zastupnici uskoro mogli postići dogovor sa Zenitom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Transfer Paredesa i Manolasa bi, dakle, Romi trebao donijeti zaradu od 70-ak miliona eura, a uzme li se u obzir da je Vučica na transferu Salaha u Liverpool već zaradila oko 42 miliona eura, i Roma će ovog ljeta imati sasvim dovoljno novca za pojačanja.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi