Zenit odbranu pojačao reprezentativcem Slovenije

Mevlja stigao za osam miliona eura

Zenit odbranu pojačao reprezentativcem Slovenije

Zenit iz St. Petersburga je posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka doveo još jedno pojačanje za ovu sezonu.

Četverogodišnji ugovor sa ruskim velikanom potpisao je Slovenac Miha Mevlja, koji je stigao iz Rostova za osam miliona eura.

Ovaj 27-godišnji fudbaler igra na poziciji stopera i imao je zaista interesantan put do Zenita. Počeo je iz Gorice odakle je 2013. godine otišao u Lausanne, da bi samo godinu kasnije uslijedio transfer u Bnei Sakhnin.

Nakon godinu dana provedenih u Izraelu, Mevlja je otišao u rumunski Dinamo iz Bukurešta iz kojeg je posljednjeg dana prošlog ljetnog prelaznog roka došao u Rostov za 700.000 eura.

Zahvaljujući sjajnim igrama u dresu Rostova, Mevlja je na sebe skrenuo pažnju najvećih ruskih klubova i na koncu napravio transfer dosadašnje karijere.

Miha Mevlja je za reprezentaciju Slovenije debitovao 2016. godine i do sada je odigrao pet utakmica uz jedan postignuti pogodak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije