Zenit se ne šali: Nakon Paredesa, stiglo novo pojačanje

Napadač vrijedan 15 miliona eura

Zenit se ne šali: Nakon Paredesa, stiglo novo pojačanje

Trener Zenita Roberto Mancini uspio je u ovaj klub dovesti veliko pojačanje iz Argentine.

Klub iz St. Petersburga je pojačao Sebastian Driussi, 21-godišnji napadač koji je u Zenit stigao iz River Platea.

Driussi je sa Zenitom potpisao četvrtogodišnji ugovor do 2021. godine, a River je njegovom prodajom zaradio 15 miliona eura.

Sebastian Driussi je u karijeri odigrao 92 utakmice za River Plate i postigao je 25 pogodaka uz osam asistencija. Zbog izuzetno jake konkurencije još uvijek nije dočekao poziv u A reprezentaciju Argentine, ali je bio član omladinskih selekcija Gaučosa.

Podsjetimo, Zenit je od početka ljetnog prelaznog roka doveo nekoliko fudbalera od kojih je svakako najzvučnije ime Leandro Paredes, koji je stigao iz Rome za 23 miliona eura.

Osim Paredesa i Driussija, nekadašnjeg osvajača Evropske lige pojačali su Noboa, Kuzyaev, Terenljev, Erokhin...

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi