Žestoka kazna za luđački nastup Oscara u Kini

Kineski savez nije imao milosti

Žestoka kazna za luđački nastup Oscara u Kini

Teme:

Kineski nogometni savez kaznio je Brazilca Oscara nakon nepromišljenog poteza na meču njegovog Shanghai SIPG-a i Guangzhou R&F-a. 

Oscar je tokom ove utakmice, ničim izazvan, počeo da napucava loptom fudbalere protivničkog kluba, a nakon toga je uslijedio opšti haos i tuča među igračima.

Kinezi su povodom ovog slučaja kontaktirali i FIFA-u kako bi dobili savjet kako da kazne Oscara, a na kraju su ipak smislili kaznu. Oscar će pauzirati osam mečeva, a pored toga morat će uplatiti 5.240 eura kazne Kineskom fudbalskom savezu.

Čelnici Shanghaija sigurno su razočarani ponašanjem fudbalera koji je plaćen čak 60 miliona eura, a sada će bez njega biti čak osam utakmica i sigurno da je to jedna vrsta hendikepa.

Oscar je nakon ove kazne sigurno shvatio da u Kini ipak ne može radiit šta hoće i da i tu postoje pravila.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi