Žestoka kazna za nerede pred derbi

Panathinaikos žestoko kažnjen

Žestoka kazna za nerede pred derbi

M. Šljivak

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Grčke kaznila je Panathinaikos oduzimanjem tri boda u prvenstvu zbog nereda navijača pred utakmicu s Olympiakosom.

Pored kazne oduzimanja bodova, Zeleni su kažnjeni i novčanom kaznom od 190.000 eura, te će četiri meča igrati pred praznim tribinama. 

Tako je tim iz Atine igrati utakmice bez publike, a oduzimanjem tri boda su na petom mjestu sa 19 bodova, 14 manje od velikog rivala iz luke Pirej.

Meč između ovih timova odložen je i još uvijek nije poznat datum odigravanja, no ne treba čuditi ako veliki derbi bude igran pred praznim tribinama.

Potražite više informacija na temu Super League:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.