Žestoka kazna za Villasa-Boasa u Kini zbog gestikulacije
Foto: EPA

To mu nije trebalo

Žestoka kazna za Villasa-Boasa u Kini zbog gestikulacije

Portugalski strateg Andre Villas-Boas trenutno radi u Kini kao trener tamošnjeg prvoligaša Shanghai SIPG-a. 

Njegova ekipa se trenutno nalazi na drugom mjestu na tabeli sa četiri boda zaostatka u odnosu na lidea Guangzhou Evergrandea.

Villas-Boas kraj posljednje utakmice svog tima nije dočekao na trenerskoj klupi već na tribinama, a razlog je gestikulacija prema sucu Shi Zhenlu. Naime, Villas-Boas je gestikulacijom htio reći da je sudac potkupljen, a nakon toga ga je Kineski savez žestoko kaznio. 

Portugalac je suspendovan na čak osam utakmica, a morat će da plati i kaznu u iznosu od 5.000 eura. To znači da Villas-Boas ove sezone više neće voditi ekipu jer su još samo četiri kola ostala do kraja kineskog šampionata. 

Podsjetimo, ovo nije prvi put da Villas-Boas dobije kaznu zbog sličnih stvari jer je prije nekoliko mjeseci također kažnjeg zbog toga što je branio svog igrača Oscara koji je napucao loptom protivnika. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi