Žestoka kazna zbog transparenta na Koševu

UEFA bez milosti za Lech

Žestoka kazna zbog transparenta na Koševu

E. Škorić

Evropska nogometna federacija (UEFA) kaznila je klubove zbog incidenata u utakmicama Lige prvaka i Evropske lige.

Navijači Lecha bili su štetni za svoj klub zbog rasističkog transparenta u utakmici protiv Sarajeva u drugom pretkolu Lige prvaka. Poljski klub je slavio s 2:0 na Koševu u tom susretu, u uzvratu je bio bolji sa 1:0 i lako je prošao dalje.

No, UEFA nije imala milosti, pa će Lech morati da plati 50.000 eura kazne, te će jednu utakmicu igrati pred praznim tribinama.

Makedonska Shkendija je također kažnjena zbog ometanja igrača laserom u domaćoj utakmici protiv Aberdeena. Makedonci su dužni da plate 8000 eura.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bez kazne nije prošao ni Dinamo Tbilisi, čiji su navijači bili rasistički nastrojeni, te su utrčavali u teren u utakmici s azerbejdžanskom Gabalom čije boje brani i naš reprezentativac Ermin Zec. Osim zatvaranja dijela stadiona, gruzijski klub mora da plati 20.000 eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.