Žestoka konkurencija za Džeku: Roma pregovara sa Schickom
Foto: EPA

Češkog napadača žele u Rimu

Žestoka konkurencija za Džeku: Roma pregovara sa Schickom

M. Šljivak

Edin Džeko glavni je igrač Rome ove sezone.

Bh. napadač je nemilosrdno rešetao mreže tokom kompletne sezone, ali usprkos sjajnoj efikasnosti, rukovodstvo rimskog tima planira dovesti još jednog vrhunskog napadača.

Tako se Vučica uključila u borbu za dovođenje mladog češkog fudbalera Patrika Schicka. Ovaj 21-godišnjak ima ponude najvećih italijanskih timova i izvjesno je da će napustiti ekipu Sampdorije ove sezone.

Roma je već stupila u kontakt sa rukovodstvom tima iz Genove. Rado bi ga vidjeli na Olimpicu, ali za sada je Juventus najveći favorit za njegovo dovođenje.

Schick je igrama u ovoj sezoni impresionirao. Za slabašnu Sampdoriju je postigao 13 golova u 34 nastupa i privukao je veliku pažnju na sebe.

Treba svakako istaći da mu je ovo bila prva sezona u Italiji. Sampa ga je dovela prošlog ljeta iz praške Sparte za četiri miliona eura i napravili su zaista sjajan potez.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Češkog fudbalera ugovor sa trenutnim timom veže do ljeta 2020. godine, ali je izvjesno da će on već ovog ljeta napustiti tim iz Genove.

Dolazak u Romu bi znatno pojačao konkurenciju za Edina Džeku, ali sigurno je da bi naš napadač imao prednost zbog velikog iskustva i imena koje je stekao.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi