Zeta ponižena na Philips Areni

Evropska liga: PSV slavio sa 9:0!

Zeta ponižena na Philips Areni

Večeras su odigrani revanš susreti posljednjeg kola kvalifikacija za plasman u Evropsku ligu.

PSV je na svojoj Philips Areni i u drugom susretu praktično razbio crnogorsku Zetu, koja je u trećem prekolu eliminisala bh. predstavnika u Evropskoj ligi Sarajevo.

Jorgensen je započeo golijadu u petoj minuti, a na 2:0 u 12. je povisio Ooijen. Potom je na scenu stupio Matavz sa svoja dva gola u 15. i 27. minuti, a konačan rezultat prvog poluvremena od 5:0 postavio je Wijnaldum u 39. minuti.

Matavz je svoj treći, a šest gol za PSV postigao nakon 15 minuta igre u drugom dijelu, a samo tri minute kasnije bilo je 7:0 - strijelac Wijnaldum. Na 8:0 povisio je Ooijen, a tri minute prije Wijnaldum pogađa za nevjerovatnih 9:0.

Athletic Bilbao remizirao je u Helsinkiju sa HJK-om, a zahvaljujući ubjedljivom trijumfu na San Mamesu prošao je dalje. Schuller je doveo Fince u prednost u 25. minuti, a na 2:0 u 62. povisio je Perovou. Ipak, samo pet minuta kasnije San Jose je smanjio na 1:2.

U nastavku, Pohjanpalo je pogodio za 3:1, a na 3:2 smanjio Toquero 13 minuta prije kraja. Dvije minute prije posljednjeg sudijskog zvižduka Martinez je pogodio za konačnih 3:3.

Rezultati

Dila Gori - Maritimo      0:2
Dnipro D'petrovsk     - Liberec    4:2
APOEL Nicosia - FK Neftchi  1:3
CSKA Moskva - AK Stockholm   0:2
Hapoel Tel Aviv - Dudelange   4:0
HJK Helsinki    - Athletic Bilbao   3:3
PSV Eindhoven - Zeta Golubovci   9:0
Rosenborg    - Legia Varšava   2:1
SC Heerenveen - Molde    1:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.