Zhirkov u nadoknadi obradovao Moskovljane, PSV može žaliti

Pobjeda Dinama

Zhirkov u nadoknadi obradovao Moskovljane, PSV može žaliti

Prvu utakmicu današnjeg programa Evropa lige odigrali su u sklopu grupe E moksovski Dinamo i PSV Eindhoven. Rezultat je na kraju glasio 1:0 za domaće, koji su do pobjede došli u sudijskoj nadoknadi vremena.

Počelo je žustro jer su na samom startu utakmice obje ekipe propustile po jednu dobru priliku. Prvo je Samba zaprijetio PSV-u, a onda se Wijnaldum revanširao sa druge strane. U oba navrata su golmani bili na visini zadatka. Do kraja prvog poluvremena viđeno je još nekoliko prilika i poluprilika ali do promjene rezultata nije došlo.

U nastavku utakmice, ista meta isto odstojanje. Obje ekipe prijete ali golova nema. Najbliži pogotku bio je PSV u 69. minuti kada je Jozefzoon nakon solo prodora izbio sam pred prazan gol, iskosa sa lijeve strane. Njegov udarac na oduševljenje domaćih navijača nije završio u mreži, već pored gola i tako je propala najveća prilika na utakmici.

I kada se činilo da će obje ekipe osvojiti po bod, Moskovljanima su pripala sva tri. Igrao se treći minut sudijske nadiknade kada je nakon jednog kornera Zhirkov pogodio za veliko slavlje Dinama.

Dinamo sada ima šest bodova, PSV ostaje na tri i ove dvije ekipe se nalaze na prve dvije pozicije u grupi E nakon nepotpunog drugog kola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, grupa E:

Dinamo Moskva - PSV 1:0 (Zhirkov 90+3')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.