Zidane: Bale je igrač odluke, mnogo će značiti Velsu

Strateg Reala o Velšaninu

Zidane: Bale je igrač odluke, mnogo će značiti Velsu

D. Vejo

Zinedine Zidane trenutno živi san sa Realom nakon osvajanja Lige prvaka.

Jedanaest ratnika koje je predvodio francuski stručnjak i nekadašnji fudbalski velikan, ostvarili su zacrtani cilj. Popeli su se na krov Evrope. Jedan od najzaslužnijih fudbalera Galaktikosa za ovaj uspjeh svakako je i Velšanin Gareth Bale o kojem Francuz ima samo riječi hvale.

"Bale ima sjajne predispozicije koje koristi maksimalno. To je igrač koji u svakom trenutku može prelomiti meč, dakle igrač odluke. Jedan čovjek ne čini tim naravno, ali nekad i taj jedan čovjek svojim potezima može donijeti veliko samopouzdanje timu. Vels ima sreću što imaju igrača kao što je Bale uoči predstojećeg evropskog prvenstva u Francuskoj", rekao je za medije Zinedine Zidane.

Podsjetimo, Vels je svrstan u grupu B sa Engleskom, Rusijom i Slovačkom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi