Zidane: Bale očajnički želi igrati finale Lige prvaka

Finale se igra u Baleovom rodnom Cardiffu

Zidane: Bale očajnički želi igrati finale Lige prvaka

D. Rakanović

Trener Real Madrida Zinedine Zidane izjavio je da neće pasti pod uticaj medijske debate o tome da li bi trebao Gareth Bale ili Isco početi utakmicu finala Lige prvaka protiv Juventusa. 

Francuski stručnjak dodao je da je Bale u potpunosti spreman i motivisan za utakmicu u svom rodnom Cardiffu. 

Bale nije igrao još od posljednje povrede mišića koju je zadobio protiv Barcelone krajem aprila, ali se vratio treninzima pred finale i spreman je za posljednju utakmicu sezone. 

Mediji na sve strane vode debate koga bi francuski stručnjak trebao uvrstiti u prvu postavu protiv Juventusa, ali Zidane sam je rekao da ga to ne zanima.  

"Jasno je da će svi imati svoje mišljenje koga treba da stavim u prvi tim od njih dvojice. I Bale i Isco su veoma važni igrači za nas i sva mišljenja koja ljudi iznose mene se ne tiču. Najvažnije je da su nam svi igrači na raspolaganju", rekao je Zidane.

On je dodao da ova dvojica igrača mogu i zajedno igrati,  kao što su i igrali u 16 utakmica ove sezone.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Gareth ne mora ništa da mi kaže. Spreman je, vratio se u ekipu i znam da očajnički želi da igra jer to je njegova kuća. Sa druge strane, svi znamo kakav je Isco igrač, pokazao je to tokom sezone. Ono što je meni važno je da su svi igrači u vrhunskoj formi", zaključio je francuski strućnjak. 

Finale Lige prvaka na rasporedu je u subotu sa početkom od 20:45 sati u Cardiffu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi