Zidane: Benzema zna da može ponuditi mnogo više

Napadač Reala u golgeterskoj krizi

Zidane: Benzema zna da može ponuditi mnogo više

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida otputovali su danas na Kipar gdje će sutra igrati protiv APOEL-a meč grupne faze Lige prvaka.

Kraljevski klub ne pruža partije koje se očekuju od ovog kluba i sada je jasno da se ekipa Zinedinea Zidanea nalazi u maloj krizi. Posebno se to odnosi na napad Real Madrida, odnosno Karima Benzemu i cristiana Ronalda koji su postigli svega tri gola u dosadašnjem dijelu sezone.

Benzema je uspio samo u dva navrata da zatrese protivničku mrežu u 13 utakmica koliko je odigrao ove sezone. Zidane zna da francuski napadač može mnogo bolje, te je siguran da je samo pitanje trenutka kada će se Benzema vratiti u golgetersku formu.

"Napadači trebaju golove za dodatno samopouzdanje, ali on igra dobro i ekipa igra dobro. Kada postigne jedan gol onda će ta kriza nestati, nadam se da će se to desiti sutra. On je svjestan da može mnogo više ponuditi, ali problem mu stvara manjak samopouzdanja, posebno kada se nalazi u šansi za gol", rekao je Zidane.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi