Zidane, Conte ili Allegri?
Foto: EPA

Bira se najbolji trener

Zidane, Conte ili Allegri?

E. Škorić

U izboru za najboljeg trenera godine FIFA je nominovala trojicu kandidata.

Lionel Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar u užem su izboru kandidata za izbor najboljeg igrača godine, a FIFA je objavila i kandidate za trenera godine.

Zinedine Zidane je prvi favorit, pošto je osvojio s Real Madridom La Ligu i Ligu prvaka, ali potajno se ovom priznanju nadaju Massimilano Allegri, koji je Juve vodio do Scudetta i finala Lige prvaka, te Antonio Conte, koji je s Chelseajem osvojio naslov u Engleskoj.

Kapiteni i treneri klubova birat će najboljeg među njima, dok će također u anketiranju učestvovati i navijači, te 200 novinara.

Na posebnoj ceremoniji u Londonu 23. oktobra ćemo saznati ko je najbolji trener, kao i najbolji igrač u 2017. godini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi