Zidane izabran za najboljeg trenera 2017. godine

FIFA gala večer u Londonu

Zidane izabran za najboljeg trenera 2017. godine

E. Čaušević

U Londonu se večeras održava FIFA-ina ceremonija za najboljeg igrača svijeta u 2017. godini.

Pored centralne dodjele večeras će se, između ostalog, dodijeliti još šest nagrada, a prvu je već dobio Zinedine Zidane. FIFA je odlučila da francuski stručnjak dobije nagradu za najboljeg trenera u ovoj godini reklo bi se potpuno zasluženo.

Zidane je uspio u sezoni iza nas odbraniti titulu Lige prvaka s Real Madridom što je prvi put u historiji ovog takmičenja. Također, kraljevski klub je nakon nekoliko godina pauze uspio da osvoji i titulu prvaka Španije.

Nakon toga nagradu za najboljeg golmana dobio je Gianluigi Buffon, dok je nagradu za najbolji gol u ovoj godini dobio Olivier Giroud.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti