Zidane je veliki trener, no Real za svaki slučaj ima Plan B
Foto: EPA

Pochettino umjesto Zidanea?

Zidane je veliki trener, no Real za svaki slučaj ima Plan B

E. Škorić

Zinedine Zidane radi nevjerovatne stvari s Real Madridom, no u slučaju da ode, Kraljevi već imaju ideju koga angažovati.

Zidane je s Realom osvojio dva naslova Lige prvaka, La Ligu, Superkup Evrope, Superkup Španije i Svjetsko klupsko prvenstvo.

Nema sumnje da je Francuz trener kojeg u Realu treba da čuvaju, no ukoliko se desi da pukne ljubav, a uistinu nema nikakvih naznaka da bi se to moglo desiti, manje-više se zna ko bi došao na njegovo mjesto.

The Sun u ekskluzivnoj priči tvrdi kako su čelnici Reala oduševljeni načinom na koji ekipu vodi Mauricio Pochettino, posebno im se dopalo kako je to sve izgledalo u meču na Santiago Bernabeuu.

Četrdesetpetogodišnji Argentinac je u junu 2014. godine došao u Tottenham koji igra fantastično svake godine i nalazi se u vrhu. Iako njegov klub ima znatno manji budžet od većine ekipa iz vrha, ravnopravno se bori za titulu ili za pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Doći će dan kada će Pochettino željeti da se iskuša na nekom većem levelu, a šta da čovjek drugo poželi nego da vodi Real Madrid. Tako da, ova priča bi mogla da se konkretizuje u neko dogledno vrijeme. Do tada, Zidane ima priliku da nastavi raditi velike stvari. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti