Zidane kopirao Ancelottija da motiviše igrače Reala

I Italijanu i Francuzu je uspjelo

Zidane kopirao Ancelottija da motiviše igrače Reala

Fudbaleri Real Madrida pobijedili su u subotu navečer Atletico Madrid u okviru velikog finala Lige šampiona nakon jedanaesteraca.

Madriđani su na taj način osvojili 11. naslov pravaka Evrope, a jedan od najzalužnijih za taj uspjeh je francuski stručnjak Zinedine Zidane.

On je prije finalnog meča iskoristio sličan način motivacije igrača Reala kao Ancelotti dvije godine ranije te im je pokazao jedan video klip.

Ancelotti je te 2014. godine pred finale u Lisabonu igračima pokazaop klip sa porukama njihovih porodica, a Zidane sa akcijama i golovima koje su postigli prije finala.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Zidane je to uradio jer je htio fudbalerima pokazati koliko teško im je bilo da dođu do Milana i na kraju mu se to ispalitilo.

I Ancelotti i Zidane su uspjeli u svojoj namjeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi