Zidane: Mourinho diže tenzije, ali ja neću ništa mijenjati
Foto: EPA

Treneri Reala i Uniteda govorili pred sutrašnji Superkup

Zidane: Mourinho diže tenzije, ali ja neću ništa mijenjati

Fudbaleri Manchester Uniteda i Real Madrida su stigli u Skoplje gdje će sutra odigrati utakmicu UEFA-inog Superkupa. Ove dvije ekipe su već odradile prve treninge u glavnom gradu Makedonije, te će sutra pokušati novu sezonu započeti osvajanjem trofeja. 

Pred sutrašnji susret u prostorijama stadiona Filip II govorili su treneri Reala i Uniteda, Zinedine Zidane i Jose Mourinho.

"Ulazimo u ovu utakmicu u dobroj formi i radujemo se početku nove sezone. Ovo je prva zvanična utakmica i jedva čekamo da počne. Ekipa je dobro pripremljena i odmorna. Spremni smo", izjavio je Zinedine Zidane, te nastavio:

"Mnogo je ključnih elemenata. Proučit ćemo protivnika i spremiti utakmicu kao što to inače i radimo. Znamo dosta o sutrašnjem protivniku, ali za nas je primarno ono šta ćemo mi raditi. Ne postoji jedna ključna stvar koja će nam donijeti pobjedu, njih je više."

Trener Reala se potom osvrnuo i na izjave Josea Mourinha koji je istakao da će pokušati dovesti fudbalera Reala, Garetha Balea, u Manchester United, pogotovo ukoliko on ne bude u Zidaneovim planovima. Zidane, ipak, smatra da trener Uniteda ovakve izjave daje, prvenstveno, kako bi podigao tenzije pred sutrašnji meč.

"Važno je da je Bale dobro. Imao je dobar kontinuitet u treninzima i to je najvažnija stvar...Interesuje nas samo naša sutrašnja izvedba...Mourinho će sutra odrediti prvih 11, a to ću učiniti i ja. Možete dizati tenzije pred utakmicu, ali ja neću ništa mijenjati", istakao je Zidane, te dodao:

"Najvažnije je da smo mi fokusirani. Bale je igrač Reala i ja želim govoriti samo o sutrašnjem meču. Mi smo ovdje da bi sutra slavili pobjedu i mene ne zanima ništa drugo."

Francuski stručnjak je istakao i da smatra da je Cristiano Ronaldo u dobroj formi i da je spreman za igru, ali da će se tek sutra znati hoće li on igrati protiv Manchester Uniteda.

Pred sutrašnji okršaj dva fudbalska giganta govorio je i trener Manchester Uniteda, Jose Mourinho.

"Predsezona je protekla dobro. Nije mi teško ponoviti koliko je sve bilo dobro organizovano. Svi su igrali, probali smo mnogo novih stvari i nismo brinuli o rezultatima, samo nas zanima naš razvoj. Imali smo nekih manjih povreda, ali ništa značajno tako da su svi spremni. Sada je vrijeme za ozbiljne stvari, Superkup i prve mečeve Premier lige", izjavio je Mourinho, a potom uputio poruku svojim igračima:

"Moramo uživati u ovom trenutku. Ne dešava se često da igrači dobiju priliku igrati u Superkupu, osim ako ste Real ili Barcelona koji su navikli na osvajanje evropskih trofeja."

Podsjetimo, Mourinho je spomenuo i mogućnost da će pokušati dovesti Realovog Garetha Balea na Old Trafford.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ako bude igrao sutra, neću razmišljati o tome zato što bi to značilo da je u Zidaneovim planovima, a i on sam je motiviran da nastavi igrati u Realu...Ali ako nije u planovima ekipe, ili ako dolazak novog igrača u Real bude značio njegov odlazak, ja ću ga čekati na drugoj strani i boriti se s ostalim trenerima koji bi ga željeli vidjeti u svojim ekipama."

Okršaj ova dva evropska velikana je na rasporedu sutra u 20:45 sati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi