Zidane: Nisam ponosan što sam udario Materazzija

Francuz se konačno oglasio

Zidane: Nisam ponosan što sam udario Materazzija

E. Čaušević

Jedan od najboljih trenera današnjice Zinedine Zidane konačno je otvorio dušu o incidentu sa Marcom Materazzijem nakon kojeg je završio svoju igračku karijeru.

Zidane je svojevremeno bio jedan od najboljih igrača svijeta, ali kraj njegove karijere nije mogao biti tužniji. Ovaj legendarni igrač je svoju igračku karijeru završio 2006. godine nakon finalne utakmice Svjetskog prvenstva između Francuske i Italije u kojoj su slavili Italijani nakon penala.

No, sigurno ono što je obilježilo ovo finale, ali i cijelo Svjetsko prvenstvo jeste incident između Zidanea i Materazzija. Nakon što je defanzivac Italije uputio pogrdne psovke prema kapitenu Francuske, Zidane se vratio do njega, te ga je udario glavom u prsa. Naravno, Zidane je dobio direktan crveni karton nakon toga.

"Nisam ponosan na ono što sam uradio. Izvinjavam se svim mladim igračima, svima koji fudbal čine onim što jeste, najljepši sport na svijetu. Ipak, to je dio moje karijere, mog života i to ne mogu izbrisati", rekao je Zidane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi