Zidane: Nisam želio postati trener

Legendarni francuski fudbaler

Zidane: Nisam želio postati trener

Zinedine Zidane, koji s mnogo uspjeha vodi drugu momčad Real Madrida, jedan je od glavnih favorita da u budućnosti naslijedi Carla Ancelottija. 

Legendarni francuski fudbaler u razgovoru za francuske medije otkrio je da u prošlosti nije želio postati trener.

"Imate ljude koji su opsjednuti time da postanu treneri. No, kada sam završavao igračku karijeru 2006. ja to uopće nisam želio. Tada sam se probao baviti s nekoliko različitih stvari, bio sam i sportski direktor Real Madrida, no i dalje nisam bio siguran čime se zapravo želim baviti. Na kraju sam shvatio - ja zapravo želim postati trener," rekao je Zidane. 

Iako je imao ponude od brojnih prvoligaša, Zidane je objasnio zbog čega je na kraju preuzeo drugi tim Reala. 

"Ja sam u sličnoj fazi kao u vrijeme kada sam počeo igrati nogomet, a to je faza učenja. Trebam još mnogo učiti. Mnogi su me stručnjaci pitali: 'Zašto?', ali je ne slušam nikoga drugog osim sebe. Radim onako kako osjećam da je ispravno," zaključio je Zidane. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.