Zidane prekrižio petoricu
Foto: EPA

Napuštaju Real na ljeto?

Zidane prekrižio petoricu

M. Šljivak

Trener madridskog Reala Zinedine Zidane prekrižio je petoricu fudbalera za narednu sezonu.

Kako navode španski mediji, francuski stručnjak je odlučio da dosta promjeni tim za narednu sezonu, a petorica fudbalera su navodno na izlaznim vratima kluba.

Prvi koji bi mogao otići je James Rodriguez. Kolumbijac nije spreman da se zadovoljava mrvicama od minutaže među Kraljevima i gotovo je sigurno da će on sreću potražiti u novom klubu.

Već dugo se govori i o odlasku Isca iz kluba. Iako mu je klub navodno ponudio novi ugovor, on ne želi sjediti na klupi i čekati šansu, pa je i on na izlaznim vratima kluba.

Među onima koji sigurno neće biti stanovnici Madrida naredne sezone su kostarikanski golman Keylor Navas i defanzivac Danilo.

Navas je već počeo pregovore s pojedinim italijanskim klubovima i Real već traži kvalitetnu zamjenu za njega, dok je Danilo odlučio da zbog nezadovoljstva napusti klub. Interes za njega navodno pokazuje Manchester United.

Jedan od onih koje je Zidane spreman da pusti je i Alvaro Morata. Španski napadač je ove sezone drugi izbor francuskog trenera, iza Karima Benzeme. Dugo se već priča o njegovom odlasku i čini se kako je taj trenutak jako blizu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, posljednja riječ o transferima će biti donesena tokom ljeta, ali izvjesno je da većinu ovih fudbalera vjerovatno nećemo gledati u dresu Reala naredne sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi