Zidane: Ronaldo je zaslužio više od četiri Zlatne lopte

Smatra trener Reala

Zidane: Ronaldo je zaslužio više od četiri Zlatne lopte

Cristiano Ronaldo je jučer publici na Santiago Bernabeu predstavio svoju četvrtu Zlatnu loptu. 

Portugalac je uoči utakmice protiv Granade pozirao sa prestižnim priznanjem koje je nedavno osvojio, a promociju su uveličali Michael Owen, Luis Figo, Ronaldo Luis Nazario de Lima. 

Komentar na Ronaldovu ceremoniju dao je i njegov trener Zinedine Zidane, istakavši kako portugalski fudbaler zaslužuje imati više od četiri Zlatne lopte.

"Ronaldo možda zaslužuje i više od četiri Zlatne lopte. Kada bude završio igračku karijeru, kritičari će shvatiti da je sve što je postigao bilo nevjerovatno. Sretan sam zbog njega. Promocija nagrade je bila neobična, a nekadašnji igrači koji su prisustvovali nemaju više od jedne ili dvije Zlatne lopte", izjavio je Zidane.

Zidane se potom osvrnuo i na visoku pobjedu Reala nad Granadom (5:0). 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Nije lako uraditi ovo. Počeli smo jako i brzo postigli gol. Poslije toga sve je bilo lakše. Postigli smo brzi gol protiv izuzetno defanzivne ekipe. Protivnik nije imao nijedan udarac, što pokazuje koliko smo bili ozbiljni u svom pristupu. Obično ne igrate toliko dobro u drugom poluvremenu kada u prvih 45 minuta postignete tri ili četiri gola, ali to sada nije bio slučaj", podvukao je Zidane.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi