Zidane: Ronaldo najviše voli igrati na krilu

Otkrio najdražu poziciju Portugalca

Zidane: Ronaldo najviše voli igrati na krilu

Trener Real Madrida Zinedine Zidane rekao je da Cristiano Ronaldo najviše voli da igra na krilnoj poziciji te je podržao zvijezdu ovog kluba u namjeri da ponovo počne postizati golove.

Ronaldo je propustio da postigne pogodak na posljednja dva meča (u pobjedama protiv Napolija 3:1 i protiv Espanyola 2:0). Zinedine Zidane je na konferenciji za novinare pred meč protiv Valencije u La Ligi govorio o načinu na koji koristi Cristiana Ronalda.
"On uvijek igra na krilu. To je njegova prirodna pozicija. Siguran sam da će početi postizati golove. On može igrati na različitim pozicijama jer se radi o odličnom igraču. Ipak, on preferira da igra na krilnoj poziciji. Sa te pozicije je postigao barem 300 ili 400 golova", rekao je Zidane.
Podsjetimo da je Portugalac u nešto lošijoj golgeterskoj formi ove sezone te je u La Ligi postigao "samo" 14 golova na 17 mečeva, iako ni to nije loše, ali ipak se radi o najboljem fudbačleru svijeta od kojeg se uvijek očekuje više. Osim tih 14 golova u La Ligi, postigao je dva gola u Ligi šampiona, četiri na Svjetskom klupskom prvenstvu i jedan u Kupu Kralja.
Narednu priliku da postigne novi gol imat će baš sutra od 18.45 sati kada Real bude gostovao kod Valencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi