Zidane se 1995. nudio Blackburnu, ali im nije trebao

Odbili Zidanea

Zidane se 1995. nudio Blackburnu, ali im nije trebao

E. Škorić

Zinedine Zidane je ostavio dubok trag u nogometnom svijetu protekle dvije decenije.

Francuz je igrajući za Juventus i Real Madrid stekao veliko poštovanje diljem svijeta i postao je jedan od najboljih igrača svijeta. 

Ima zanimljiva činjenica vezana za ovog igrača. Naime, 1995. godine, prije nego je otišao u Juventus, a kada je nastupao za Bordeaux, nudio se engleskom Blackburnu. 

Roversi su samo trebali da pristanu na Zidaneov zahtjev i da potpišu ugovor, no tadašnji vlasnik kluba Jack Walker je Zidaneu zalupio vrata Ewood Parka.

“Zašto bismo doveli Zidanea kada imamo Tim Sherwooda?”, izjavio je Walker tada. Kasnije mu je Zidane igrama u dresu Juventusa, pa i Reala dao odgovor na to pitanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.