Zidane uoči Atletica lupa glavom u zid
Foto: EPA

Veliki problemi za Real Madrid

Zidane uoči Atletica lupa glavom u zid

E. Škorić

Naredne subote igra se madridski derbi između Atletica i Reala, a u ne baš dobroj situaciji Kraljevi dočekuju ovaj duel.

Polako se završava reprezentativna pauza i ubrzo će se nogometaši vratiti ligaškim nastupima. U 12. kolua La Lige čeka nas žestok duel Atletica i Reala i tu bi jedan tim mogao da otpadne iz trke za prvaka, pošto obje ekipe sada imaju čak osam bodova manje od vodeće Barcelone.

A Realu veliki problem predstavlja činjenica da će derbi zbog nove povrede propustiti Gareth Bale. Velšanin nije jedini koji je zadao probleme Zinedineu Zidane.

Još gore je to što se sinoć u tijeku prijateljskog susreta između Španije i Kostarike povrijedio Isco, jedan od glavnih igrača Reala u ovoj sezoni. 

Isco je s bolnom grimasom na licu napustio travnjak u Malagi, ali za sada nije poznato da li će biti spreman za derbi s Atleticom koji je na programu za šest dana. Ukoliko ne bude spreman, biće to baš jak udarac za Real.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored njih, povrijeđen je stoper Raphael Varane, golman Keylor Navas, kao i Dani Carvajal. Treba ipak imati na umu da Realovi doktori mogu za šest dana barem nekoga osposobiti za ovu važnu utakmicu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi