Zidane: Uzbudljivo je pobijediti u zadnjih 10 minuta
Foto: EPA

Francuski stručnjak nakon teške pobjede protiv Valencije

Zidane: Uzbudljivo je pobijediti u zadnjih 10 minuta

D. Rakanović

Trener Real Madrida Zinedine Zidane izjavio nakon pobjede Reala protiv Valencije (2:1) je da ima najbolje igrače, ali naglašava da i dalje ima mjesta za napredak.

Pogodak odluke postigao je Marcelo u 86. minuti. 

Zidane bio je zadovoljan rezultatom i novom pobjedom koju su njegovi igrači izborili u završnici.  

"Zadovoljan sam kako su svi odigrali. Kada ne postigneš drugi gol, moraš platiti kaznu, ali uz sjajnu podršku naših navijača, uspjeli smo pogoditi na kraju", rekao je Zidane. 

Francuski stručnjak ne zna kako i zašto tolik utakmica odlučuju u završnici.

"Ne mogu objasniti zašto toliko utakmica pobjeđujemo u završnici, ali lijepo je osigurati pobjedu u zadnjih deset minuta. Uzbudljivo je," rekao je Zidane.

On je rekao da su danas imali nekoliko pitanja šansi da ranije odluče meč.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Danas nismo igrali kako treba od samog početka. imali smo malo anksioznosti, ali smo prebrodili krizu i uradili dobre stvari. Ako ne igrate svoju igru, trpite posljedice. Danas smo imali nekoliko prilika da ranije odlučimo pitanje pobjednika i nismo ih iskoristili. To znači da ima još mjesta za napredak", zaključio je Zidane.

Real Madrid se ovom pobjedom ponovo pridružio Barceloni na diobi prvog mjesta sa osvojenih 81 bodova, uz utakmicu manje u odnosu na katalonsku ekipu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi