Život ide dalje: Chapecoense dobio novog trenera

Trenutno najteži mogući posao

Život ide dalje: Chapecoense dobio novog trenera

Brazilski klub Chapecoense je sinoć imenovao novog trenera koji će u budućnosti obavljati jedan od najtežih poslova ikada.

Chapecoense je, kao što je već poznato cijelom svijetu, nedavno ostao bez većine fudbalera koji su poginuli prilikom pada aviona i trenutno u svom rosteru ima samo šestoricu igrača, a trener koji se prihvatio zahtjevnog posla je Vagner Mancini.

Ovaj 50-godišnjak je u prošlosti radio u Gremiju, Santosu, Vasco de Gami, Cruzeiru i Botafogu, a ovo će mu sasvim sigurno biti najveći izazov u karijeri jer je u klubu zatekao žalosnu atmosferu.

Podsjetimo, Chapeocoense je u tragediji koja se desila 28. novembra između ostalog ostao bez trenera Caio Júniora (51).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi