Život mu ispisao predivnu sportsku priču

Mark Schwarzer ponovo pokorio Premiership

Život mu ispisao predivnu sportsku priču

D. Vejo

Slavlje u Leicesteru ne jenjava nakon što je ovaj tim postao novi prvak Engleske. 

Međutim, na ovakve proslave jedan od najiskusnijih članova osvajačke ekspedicije Lisica može se reći da je navikao. Riječ je rezervnom golmanu Marku Schwarzeru. Naime, Australijanac je pokorio Premiership sa ekipom Chelsea prošle godine, ali nakon te sezone Plavci su odlučili da 32-godišnjaka stave na transfer listu jer kako kažu bio je na zalasku karijere.

Tako nije mislio Claudio Ranieri, pa je u svoje redove doveo iskusnog Australca koji je u timu postavljen kao drugi golman.  I evo ga, dobio je poklon kakav je samo mogao sanjati na zalasku svoje karijera - Ponovo će podići trofej najbljeg tima u državi.

Život je po svemu sudeći mazio Schwarzera, koji je ispisao jednu predivnu sportsku priču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi