Životna drama: Fudbalu sam dao više nego što sam imao

Teški dani za Batistitu

Životna drama: Fudbalu sam dao više nego što sam imao

E. Čaušević

Jedan od najboljih napadača svih vremena zasigurno je Gabriel Omar Batistuta koji je prije više od deset godina završio svoju blistavu karijeru.

Možda se neki neće usaglasiti s tim da je Batistuta jedan od najboljih napadača u historiji najvažnije sporedne stvari na svijetu, ali oni koji pamte njegove golove znaju zašto je to tako. Batistuta je karijeru završio 2005. godine u dresu Al-Arabija i nakon toga veoma rijetko se pojavljivao u javnosti.

Poznato je da je ovaj golgeter imao velikih zdravstvenih problema nakon završetka karijere. Batistutu muče bolovi u koljenima zbog silnih povreda koje je imao u karijeri. Argentinac je u svakom meču ostavljao svoj maksimum i sada je sve to došlo na naplatu.

Batistuta je prije nekoliko godina operisao koljena i bolovi su se smanjili. Međutim, nekadašnji napadač Fiorentine i Rome je ponovo u problemima jer su se bolovi vratili i Batistuta jedva stoji na nogama. Prije par godina je želio čak da amputira noge jer su bolovi bili neizdrživi.

"Za fudbal sam dao i više nego što sam trebao i zbog toga sada ima problema i sa normalnim hodanjem. Volim ovu igru i sve vezano za nju, ali na veliku žalost fudbal je ostavio traga na mom zdravlju. Sada plaćam cijenu svega toga i veoma teško se krećem. Istina je da sam želio amputirati noge prije nekoliko godina, ali mi je doktor rekao da sam lud i da to ne radim. Hvala Bogu pa sam ga poslušao. Ni sada mi nije lako, ali izdržat ću jer sam borac", rekao je Batistuta.

Batistuta je i dalje najbolji strijelac Argentine svih vremena sa 56 golova. Svoju karijeru je počeo u Newell's Old Boysima, a jedan je od igrača koji je igrao za River Plate i Bocu Juniors ljute rivale. Kasnije je sa velikim uspjehom nastupao u Fiorentini i Romi s kojom je bio prvak Italije. Kratko je igrao za Inter, a karijeru je odlučio završiti u Al-Arabiju.

Legendarni Argentinac sada prolazi kroz veliku životnu dramu, ali smo sigurno da će Batistuta i ovaj put da izađe iz svega kao pobjednik. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi