Zlata vrijedan trijumf za Aalborg, Dynamo siguran

Grupa J

Zlata vrijedan trijumf za Aalborg, Dynamo siguran

Večeras su odigrane dvije utakmice u okviru Grupe J. Više uspjeha imali su domaći timovi, Dynamo i Aalborg, koji su upisali važne pobjede.

Dynamo je na svom terenu rutinskom pobjedom protiv Rio Avea obezbijedio plasman u narednu fazu takmičenja u Evropskoj ligi. Na kraju je bilo 2:0 za tim iz Ukrajine, koji se u prvom poluvremenu dosta mučio sa Portugalcima.

Ipak, kvalitet je na kraju isplivao na površinu budući da je Dynamo u drugom poluvremenu uspio slomiti otpor posljednjeplasiranog tima na tabeli. Strijelci za pobjedu od 2:0 bili su Lens u 53. i Veloso u 78. minuti.

Aalborg i Steaua odigrali su vrlo važan meč koji bi mogao odlučivati i o drugom putniku u naredni krug. Nakon poražavajućeg poraza od 6:0 u Bukureštu, Aalborg je kod kuće savladao Steauu sa 1:0 i tako stigao do druge pozicije kolo prije kraja.

Gol odluke postignut je u 72. minuti, kada je Enevoldsen donio Aalborgu veliko slavlje i pobjedu.

Evropska liga, grupa J:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dynamo - Rio Ave 2:0
Aalborg - Steaua 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.