Zlata vrijedna pobjeda Turske, Hrvatska i dalje u igri

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Zlata vrijedna pobjeda Turske, Hrvatska i dalje u igri

Reprezentacija Hrvatske večeras je u Zagrebu savladala Bugarsku rezultatom 3:0 i osigurala najmanje doigravanje za plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj. 

Veliki korak prema tom dometu Hrvatska je napravila već u drugoj minuti vodećim golom, kada je Ivan Perišić lijepu akciju završio odličnim udarcem u donji lijevi ugao za 1:0. 

Domaćin se nije predavao ni previše povlačio. Nagrada je stigla pred sami kraj prvog poluvremena, a ovaj put u listu strijelaca se upisao Ivan Rakitić. Fudbaler Barcelone je u šesnaestercu primio loptu koju je poslao Nikola Kalinić i potom matirao Mitreva. 

Vodstvo Hrvatske od 2:0 trajalo je sve do 81. minute. Odličnu loptu Ivana Perišića primio je Nikola Kalinić i sjajno zabio u desnu stranu za konačnih 3:0. 

Hrvatska se nakon pobjede nalazi na trećem mjestu u grupi H sa dva boda manje od drugoplasirane Norveške, dok je na prvom mjestu Italija. 

Razloga za slavlje večeras je imala i reprezentacija Turske, koja je u gostima pobijedila Češku rezultatom 2:0. Za vodstvo Turske u 62. minuti pobrinuo se Inan, da bi potom u 80. minuti konačnih 2:0 postavio Calhanoglu. 

Ovom pobjedom Turska je u grupi A zauzela treću poziciju koja garantuje baraž i trenutno ima dva boda više od četvrtoplasirane Holandije. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, 9. kolo:

Hrvatska - Bugarska 3:0
Češka - Turska 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti