Zlatan Ibrahimović optužen za nasilničko ponašanje

Oglasili se iz FA

Zlatan Ibrahimović optužen za nasilničko ponašanje

Zlatan Ibrahimović i Tyrone Mings vodili su rat na terenu za vrijeme subotnje utakmice Manchester Uniteda i Bournemoutha (1:1).

Engleski fudbalski savez (FA) otvorio je slučaj Ibrahimovića i Mingsa, a obojica fudbalera su optuženi za "nasilničko ponašanje", što je objavljeno na zvaničnoj stranici.

Ibrahimović i Mings imaju rok do četvrtka navečer da se oglase po pitanju incidenata, ali jasno je da će biti suspendovani, s tim što je jedina nepoznanica s koliko teškom kaznom će se suočiti.

Podsjetimo, najprije je Mings (ne)namjerno kopačkom nagazio Ibrahimovića po glavi, da bi mu se potom Šveđanin revanširao u jednom zračnom duelu kada ga je udario laktom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ibrahimović je već dao svoj komentar na spornu situaciju, a poručio je da "nije udario Mingsa laktom, već da mu je ovaj skočio na lakat".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi