"Zlatan je trebao u Romu, a ja u Juventus"

Mido otkrio dugo čuvanu tajnu

"Zlatan je trebao u Romu, a ja u Juventus"

M. Šljivak

Ljubitelji fudbala vjerovatno se dobro sjećaju nekadašnjeg egipatskog fudbalera Mide.

Mido je jedan od najboljih egipatskih fudbalera svih vremena, a u evropskoj karijeri je igrao za Ajax, Marseille, Romu, Tottenham...

Egipćanin je karijeru završio 2013. godine u Barnsleyju, za engleske medije je ispričao zanimljivu priču o njemu i Zlatanu Ibrahimoviću.

Ovaj duo je skupa igrao dvije sezone u Ajaxu, a Mido je potom zaigrao u Marseillu, dok je Ibra otišao u Juventus.

Međutim, stvari su mogle drugačije završiti. Mido je trebao u Torino, a Zlatan je bio na pragu potpisa za Romu.

Ipak, stvari su se promijenile, pa su završili u suprotnim ekipama.

"Obojici nam je agent bio Mino Raiola. Bilo je to ljeto 2004. godine. Došao sam u Italiju, trebao sam potpisati za Juventus, a Ibra je bio na putu za Rim, dogovoren je bio transfer u Romu. Stigao sam na aerodrom, a potom me Raiola nazvao. Rekao mi je da ne dolazim, jer se Juventus dogovorio s Ibrahimovićem i da ću ja umjesto toga u Romu", istakao je Mido.

Egipatski fudbaler je nakon dvije loše sezone napustio Olimpico. Sreću je potražio u dresu Tottenhama, a zatim je godinama lutao od kluba do kluba, sve do kraja karijere 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti