Zlatan Muslimović karijeru nastavlja u Sloveniji

Povratak otpisanog

Zlatan Muslimović karijeru nastavlja u Sloveniji

A. Beganović

Nekadašnji bosanskohercegovački reprezentativac Zlatan Muslimović odlučio se vratiti iz fudbalske penzije.

Naime, sjajni bosanskohercegovački napadač je prema pisanju slovenačkih medija potpisao jednogodišnji ugovor sa tamošnjom prvoligaškom ekipom Zavrč.

Tako će nekadašnji reprezentativac nakon 25. maja 2014. godine, kada je odigrao svoj posljednji susret za Guizhou Renhe, uskoro ponovo odigrati službeni susret.

Osim Muslimovića ambiciozni slovenački klub je u svoje redovve doveo nekadašnjeg fudbalera zagrebačkog Dinama, Ettoa, zatim mladog 20-godišnjeg Španca koji je nastupao za B ekipu Atletico Madrida, Aitora Ruana, te crnogorskog veznjaka Veljka Batrovića.

Podsjetimo, Muslimović je seniorsku karijeru počeo u Goteborgu odakle je otišao u Udinese. Ovaj italijanski klub ga je posuđivao Perugiji, Pistoieseu, Ascoliju, Padovi, Riminiju, Messini i Parmi. U sezoni 2007/2008 branio je boje Atalane odakle seli u Grčku gdje je potpisao ugovor sa slavnim PAOK-om u kojem se zadržao do 2011. godine.

Od 2012. do 2014. nastupao je za kineski Guizhou Rehne, a već više od godinu dana je bez kluba.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.