Zlatan rame uz rame sa Safetom Sušićem

Zlatan stigao Papeta

Zlatan rame uz rame sa Safetom Sušićem

M. Šljivak

Pogotkom Zlatana Ibrahimovića PSG je večeras na Parku prinčeva savladao Nicu s 1:0, a ovim pogotkom je švedski reprezentativac došao do 85. pogotka za Svece.

Ibrahimović se ovim pogotkom izjednačio na listi strijelaca sa nekadašnjim selektorom reprezentacije BiH Safetom Sušićem. 

Oni sada dijele peto mjesto vječite liste sa 85 pogodaka. Svoje pogotke je Sušić za PSG postigao u devet godina, koliko je igrao za ovaj klub, dok je Ibrahimoviću trebalo dvije i po sezone.

Najbolji strijelac u historiji PSG-a je legendarni portugalski napadač Pedro Pauleta koji je postigao 109 golova, a zatim slijede Dominique  Rochetau (100), Mustapha Dahleb (98) i Francois M'Pele (97).

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Zlatan bi do kraja sezone mogao ozbiljno ugroziti ove rekorde, a ako bude pravi možda čak i Pedra Pauletu.


PSG 1-0 Nice - Ligue 1 - Highlights - 29/11/2014 by Football--Live

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.