Zlin osvajač Superkupa

Adnan Džafić izborio penal i pogodio s kreča

Zlin osvajač Superkupa

D. Kurbegović

Odigran je i tradicionalni Super kup između osvajača Kup takmičenja u Češkoj i Slovačkoj, ovo je prvi put da se na ovaj način igra utakmica Superkupa, a tako bi trebali biti i narednih godina. 

Ekipa Zlina za koju nastupa naš Adnan Džafić bila je uspješnija od ekipe Slovana iz Bratislave.

Pobjeda je bila neizvjesna sve do devedesete minute kada je udarac Džafića odbrambeni igrač Slovana zaustavio rukom na samoj gol liniji pri rezultatu 1:0 za Slovan. Nakon toga dosuđen je penal za Zlin koji je iskorišten za izjednačenje rezultata 1:1,  a utakmica otišla u produžetke i penal seriju. Adnan Džafić je bio siguran izvođač u petoj seriji, a njegova ekipa nakon boljeg izvođenja penala sa ukupnih 6:5 osvojila trofej.

Na ovaj način karijera Džafića u Zlinu je počela na najbolji mogući način. Slijede pripreme u Poljskoj a zatim i takmičenje u pretkolu Evropske lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi